”Pahat tytöt, palomies, ryhmäsessio, tuntematon kumppani, yleisöä, kumppani samaa sukupuolta, hempeää rakastelua, sidontaa… Minun teinivuosina luettiin vielä Reginasta Naisen unelmia – nimistä palstaa. Me luettiin niitä jopa joskus kavereiden kanssa!” (oma muisto)

 

Seksuaalisuuden ytimessä on monessa kohtaa luvananto itselle. Annanko itselleni luvan nauttia? Seksifantasiat ovat yksi seksuaalisuuden osa-alue, jonka voi joko kääntää on- tai off-tilaan. 

 

Mielessä voi pyöriä: Saanko ajatella näin?  Onko minussa joku vika? Mitä jos muut tietäisivät? Millainen fantasia on liian hurja? Olenko pervo?

 

On ihan normaalia pyöritellä erilaisia ajatuksia seksifantasioista ja niiden normaaliudesta. Seksifantasioita onkin laidasta laitaan, hyvinkin romanttisista aina hurjiin K-18 sessioihin. Osa on mielikuvituksen tuotetta, osa voi olla luettu toisen kirjoittama seksifantasia. 

 

Jotkut fantasiat voivat olla niin rajuja, että ne ahdistaa tai hävettää itseäkin. Mikäli omat seksifantasiat alkavat vaivaamaan, kannattaa varata aika seksuaalineuvojan tai seksuaaliterapeutin luokse. 

 

”Sinkkuna on ihan ymmärrettävää nauttia seksifantasioista, mutta miten varatut edes kehtaavat?!” 

 

Moni parisuhteessa elävä ajattelee, että seksifantasioista nauttiminen on verrattavissa pettämiseen. Tämä myytin voit heittää jo romukoppaan. On ihanaa ja seksuaalisuutta rikastuttavaa nauttia fantasiamaailmasta, vaikka olisi oma kulta. Eikä sitä tarvitse rajata vain omaan kivaan, se sopii myös yhteisiin hetkiin.

Seksifantasioita ei silti tarvitse ikinä paljastaa kumppanilleen ellet halua. Osa meistä taas haluaa kertoa niitä ja jopa kokeilla, sekin on yhtä oikein. Fantasiaa kokeillessa on hyvä kuitenkin muistaa, että lopputulos on harvoin ihan sama kuin fantasiassa.

 

Ai miksi seksifantasiat ovat sitten hyvä asia?

 

Koska ne rikastuttavat seksuaalisuuttamme tuomalla jännitystä. Seksifantasioissa saamme kokeilla kaikkea, mitä emme ehkä edes haluaisi kokeilla – ne ovat kuvitelmia. Voimme hakea sytykettä arkiseen keskiviikon ”sovittuun iltaseksiin” ja nauttia yhdessä kumppanimme kanssa. Saatamme myös käyttää niitä poistamaan ikävää tai tylsyyttä. Niissä voi piillä ruuhkavuosien seksielämän yksi salaisuus.

 

Seksifantasioista kannattaa nauttia niin yksin kuin kumppanin kanssa. Sanon usein seksuaaliterapia-asiakkaillenikin, että on ihana asia, että mieleen tulee eroottisia ajatuksia. Ne ruokkivat luontaista halua, mikä usein on vain positiivinen voima elämässä. <3

 

 

*Voit lukea lisää seksifantasioista esimerkiksi Kari Heusalan kirjasta Naisen seksuaalisuus, jota käytin tässä blogissakin lähteenä. Voit myös lukea ihanan Sexpon kollegani Henriikka Sundellin haastattelun Kauneus ja Terveys -lehden nettisivuilta Tiesitkö tätä seksifantasioista?

 

*Sexpo-säätiöllä on tarjolla ilmaista seksuaalineuvontaa netissä, puhelimitse ja tapaamisena. Heiltä löytyy myös maksulliset seksuaaliterapiapalvelut,. Myös Väestöliitto ja monet yksityiset palveluntarjoajat tarjoavat seksuaalineuvontaa ja seksuaaliterapiaa.

 

*Jos sinulle tulee kommentoitavaa tai kysyttävää aiheesta, kysy rohkeasti.

 

*Kuvat Pixabay