Ilma on ollut ihan mieletön ja on ollut ihana lukea taas hyviä kirjoja. Etenkin kun loma alkaa ja murukin on  taas kotona, tiedän pääseväni lukemaan. Nytkin kuopuksen päiväuni aikaan tai illalla lasten mentyä nukkumaan voin syventyä hetkeksi hyvään kirjaan.

Haluan esitellä teille muutamia kirjasuosikkejani. Niitä on vaikea laittaa lopulliseen paremmuusjärjestykseen. Jokainen näistä on minulle rakas omalla tavallaan ja suosittelen niitä kaikkia teille. Kesän aikana saatte lisää hyviä lukuvinkkejä ja kommenteissa saat jakaa niitä myös muille.

Katja Kettu – Kätilö

Luin Katjan Ketun Kätilö–kirjan jo toissa kesänä. Ajattelin, että lukisin sen uudelleen, sillä tämä kirja on huikea. Se on vahva kuvaus naisesta, mutta myös rujo ja koskettava. Elämä on läsnä kaikessa kauneudessaan ja kauheudessaan. Katja Ketun upea taiturimainen suomen kielen käyttö kruunaa kaiken. En voi muuta sanoa kuin, että älä luovuta alussa, vaikka et heti ymmärrä. Kun pääset loppuun, tiedät, että kirja on jättänyt pysyvän jäljen sinuun.

Emma Hooper –Etta ja Otto ja Russel ja James

Elämässä tapahtuu yhtä ja toista. Kaikki vaikuttaa siihen, minne me lopulta päädymme. Kirja kuvaa kauniisti, jopa kaihomielisesti ja äärimmäisen koskettavasti erään naisen tarinan. Luin tämän ihan hetkessä, sillä minun piti saada tietää, mitä sitten tapahtui ja sitten…


Ina Westman – Syliin

Luin tämän kirjan muutama viikko sitten loppuun kyyneleet silmissä. Ehkä kyse on äitiydestä ja elämäntilanteesta, mutta tämä kirja puhutteli minua. Se melkein lohdutti, halasi ja sanoi kuin paras ystävä: ”Kyllä väsymys vielä helpottaa, minä tiedän miltä sinusta tuntuu. Kaikki on hyvin. Sinä olet kyllin hyvä.” Sain myös nauraa ja hymyillä ilkikurisesti kirja kädessä. Tämä on juuri sopivan syvällinen ja silti myös kepeä kesäkirja. Vahva suositus!

Pauliina Rauhala – Taivaslaulu

Lähes jokainen äiti miettii, riittääkö rakkaus kaikille lapsille. Riitänkö minä kaikille, itselle, miehelle ja lapsille? Taivaslaulu on puhutteleva ja aito tarina rakkaudesta. Se on myös rohkea avaus naisen maailmaan, jossa ehkäisyllä ei ole sijaa. Olen suositellut tätä Pauliina Rauhalan kirjaa kaikille ystävilleni, sillä vaikka suru ja tuska tulee tutuksi, myös toivo on läsnä.

Kjell Westö – Missä kuljimme kerran

Westön Missä kuljimme kerran on ikisuosikkini. Sain tämän kirjan jo kymmenen vuotta sitten isovanhemmiltani. Se tempaisi minut heti mukaansa ja koukutti lukemaan. Olen lukenut kirjan kaksi kertaa ja ehkä tänä kesänä olisi kolmas kerta. Tarinassa on kiinnostavat hahmot, hieno kuvaus Helsingin historiasta ja elämästä. Sen jälkeen olen katsonut Töölön kivitaloja ja Kallion katuja ihan uusin silmin. Kirja muistuttaa vahvasti siitä, miten paljon jo ennen meitä on tapahtunut ja miten se kaikki vaikuttaa meihin edelleen.

Toivottavasti lukukärpänen puraisi sinua, edes pikkuisen. Kirjastoon vaan tai sitten ihanien kesäkirppiksien valikoimista kirjoja metsästämään. Lukeminen antaa hyvän hetken nauttia äitinä ihan omasta ajasta. Se on itsestä huolehtimista. Samalla saat annetaa lapsille hyvää esimerkkiä. =)

Ihania, hauskoja ja koskettavia lukuhetkiä! <3