KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Olin kaksi viikko sitten kampaajalla. Rakastan kampaajalla käyntiä. Se on minulle tärkeää hemmottelua ja itsestä huolenpitoa arjen hulinan keskellä. Opin kampaajalla käynnin äidiltäni jo lapsena. Hänelle oli tärkeää päästä kampaajalle ja siihen liittyi jotain sellaista, mitä pieni tyttö ihaili. Äiti tuli aina kotiin niin hymyilevänä ja iloisena.

 

Poikani synnyttyä tajusin paremmin, miksi äidit aina hehkuttavat kampaajalla käynneistään toisilleen. Kampaajalla käynti antoi minulle kaksi tuntia aikaa hengähtää, lukea naisten lehtiä ja jutella ystävän kanssa. Ja kun lähden, tukka on hyvin ja olo on uudesti syntynyt.  Olin jollain tavalla enemmän taas minä, enkä vain äiti. Uskalsin katsoa taas peiliin, enkä nähnyt vain likaista tukkaa ja tummia silmänalusia.

 

Vuosien varrella olen käynyt kampaajalla eikä se aina ole ollut rentoutumista. Joskus olen tullut itku kurkussa takaisin kotiin. Tukkani on ollut joskus vihertävä, kerran harmaa ja se on poltettu pilalle. Onneksi nuo vuodet ovat takana. Silloin olin niin nuori, etten uskaltanut sanoa kampaajalle, mitä toivoin. Olin vain hiljaa ja nielin pettymykseni. Rentouduinko? No en todellakaan.

 

Hyvän kampaajan löytäminen on kuin löytäisi uuden ystävän. Se ei ole helppoa. Minä löysin sattumalta uuden hyvän kampaajan ”hovikampaajani” jäätyä äitiyslomalle. Ensimmäisellä kerralla jännitti istua Piian tuoliin, mutta lopputulos oli mahtava. Olin niin innoissani ja onnellinen. Tiesin löytäneeni uuden ystävän. Luottamus löytyi väliltämme pikku hiljaa. Hän ymmärsi, mitä toivoin ja antoi päättää. Paikka oli ihana, rauhallinen ja viihtyisä. Oli hyvää kahvia, musaa ja herkkuja. Jäin odottamaan ensimmäisen kerran jälkeen jo seuraavaa käyntiä.

 

 

Kampaajan kanssa onkin tärkeää, että luottamus saa syntyä rauhassa. Ensimmäisellä kerralla kannattaa olla esimerkiksi kuva mukana. Päälle kannattaa laittaa lempivaatteet, jotta kampaaja näkee sinun oman tyylisi. Kaikki mikä tulee mieleen, kannattaa sanoa ja aina kannattaa kysyä, jos jokin asia vaivaa.

 

Hyvä fiilis syntyy monista asioista. Totta kai kampaajan taidot ovat tärkeät, mutta myös tapa olla ja ajatella maailmasta. Mistä ihmeestä puhuisin, jos ajattelisimme kaikesta aivan eri tavalla? Yhteiset näkemykset lisäävät myös luottamusta. Piia osasi heti kysellä oikeita kysymyksiä ja vaati minua kertomaan toiveeni. Hän osasi antaa tilaa. Puhuimme hiusten lisäksi perheasiat, vaatehankinnat ja tyttöjenillat läpi. Ehkä menisimme joku kerta nauttimaan kuoharilasilliset perjantain viimeisen ajan jälkeen.

 

Halusin dokumentoida käynnin, jotta tekin lukijat näkisitte, mitä tapahtui. Toivon paljon vaaleita raitoja ja hyvää leikkausta. Tykkään siitä, että tukassani on useita vaalean sävyjä. Kokeilimme myös vaaleille hiuksille sopivaa Olaplex-hoitoa, mitä ystäväni oli suositellut.

 

Oli jännä nähdä, miten ”uusi tukka” muutti koko ilmettäni. Se myös tuntuu erilaiselta ja uusi Olaplex-hoito teki hiuksista heti jotenkin paksumman oloiset.  Sävy oli hyvä, luonnollinen ja sopii ihonväriini. Tykkään aavistuksen kylmästä vaalean sävystä. Piia laittoi siihen hyvä pohjan, koska olimme seuraavana päivänä lähdössä Tampereelle humputtelemaan. Halusin olla reissussa kauniina ja ilman turhaa tukkapaniikkia.

 

 

Saatan huomata kampaajan käyntien välillä, että tukkani on ollut viikon löysällä nutturalla vain koska, en ehdi tehdä itselleni mitään. Kampaajalla käynnin jälkeen haluan pitää hiuksia auki ja huomaan, miten hyvä olo itsestä huolehtimisesta tuleekaan. Oli niin kiva ottaa itsestä kuviakin!  

 

Ensi kerralla kun sinulla on sopivasti muutama ylimääräinen lantti taskussa, panosta se itseesi. Hemmottele itseäsi ostamalla joku ihana palvelu, mikä rentouttaa ja tekee olon hyväksi. Jokainen äiti on hemmottelunsa ansainnut ja oman elämänsä kuningatar. <3

 

*Suurkiitokset vielä uusi hovikampaamoni Salon Helin by Piia. Jos haluat Piian asiakkaaksi löydät tämän ihanan kampaamon Helsingistä Töölön sydämestä. Heitä suosittelen ilolla kaikille niin aikuisille kuin lapsillekin. Meidän lapsetkin käyvät Piialla.